Boktips, Författare, Förlaget

Dick Harrison gör succé med ny historisk bokserie

Han är den välkände historieprofessorn som fångar både läsare och lyssnare med sin entusiasmerande berättarstil. Dick Harrison är dessutom en exceptionellt produktiv författare: 2019 är han aktuell med hela sex nya böcker i serien Världens dramatiska historia. 

Tidigare under året har Historiska Media släppt de fyra första delarna i Dick Harrisons historiska bokserie. Böckerna har mottagits med stor uppskattning av läsare, lyssnare och recensenter. Nu ges två nya delar ut, Nordiska korståg och Atlantis och andra myter.

– Bokseriens framgång visar att det finns en efterfrågan på historiska skildringar i ett kortare och mer lättillgängligt format, säger förläggaren Lena Amurén på Historiska Media och fortsätter: 

– Dick Harrison fortsätter att imponera med sin djupa kunskap och förmåga att levandegöra historiska personer och händelser. 

Nordiska korstågAtlantis och andra myter

 Pressröster om serien Världens dramatiska historia: 

»Lockar till sträckläsning. Kapitlen är välavgränsade och greppbara, översiktliga men samtidigt tryfferade med väldokumenterade specifika exempel som levandegör historien.« BTJ

»Böckernas korta format gör de stora händelserna behagligt lättillgängliga och innehållet bygger på grundlig forskning. Harrison får också till en fin balans mellan torr statistik och rörande ögonvittnesskildringar.« Sydsvenskan