Förlaget

Historiska Media 25 år — Christina Haugens berättelse

Marknads- och försäljningsansvarig, Christina Haugen

Mitt första möte med Historiska Media var vid en träff som Arbetsförmedlingen bjöd in till, där medverkande företag berättade om hur de tagit emot praktikanter. De två personerna på scen, Björn och Annika, kunde inte nog betona vikten av fika på förlaget, och att man ”tog tempen” på potentiella medarbetare utifrån deras inställning till att fika. När jag bara några veckor senare kallades till praktikintervju på förlaget, var jag således förberedd när personen som öppnade dörren direkt frågade om jag ville ha fika…

Sedan dess har jag hunnit inta ett oräkneligt antal koppar kaffe på Historiska Media. Runt köksbordet har kollegor, författare och andra medarbetare pratat och diskuterat, vi har skrattat och suckat, delat lästips eller recept med varandra.

Och det finns väl få saker som ackompanjerar en god bok lika väl som nybryggt kaffe eller te? I en tid när vi inte kan umgås med vänner och familj lika mycket som vi skulle önska, drar jag mig istället inomhus och bläddrar i den fantastiska fina presentboken Stora boken om Rörstrand. Jag sveper in mig i en filt och reser i tanken – till 1790-talets Stockholm i Den konserverade änkan, eller till Dalarna i Glasveranda med sjöutsikt (just nu i sällskap med årets julkaffe från en leverantör nära oss).

Christina Haugen