Boktips, Författare, Förlaget

Journalistpar i Malmö deckardebuterar. I boken Blodhundar drabbas staden av terrorbrott.

En sommardag i Malmö mördas den israeliska ambassadören rakt framför ögonen på journalisten Gun Berlin. I Claes och Eva Fürstenbergs oavbrutet spännande deckardebut möter vi den otypiska hjältinnan Gun Berlin – med ett dolt förflutet i Mellanöstern. 

I över trettio år har Gun Berlin levt ett anonymt och stilla liv som familjeredaktör på Dagbladet i Malmö. Men när en israelisk ambassadör mördas i staden kastas hon in i ett nytt journalistiskt uppdrag, som tvingar henne att väcka liv i sitt väl förborgade förflutna. Riskerar hennes djupt begravda hemlighet att avslöjas? 

Tillsammans med sin dotter Trine och mamma Karin dras Gun in i en härva av lögner, svek och död med förgreningar till såväl Mellanöstern och utländska säkerhetstjänster som en liten ort i Småland.

– Claes och Eva Fürstenberg har skrivit en riktigt originell spänningsroman. Den har ett genomgående kvinnligt perspektiv och en hjältinna i pensionsåldern, berättar Lena Amuren, förläggare på Historiska Media, och fortsätter: 

– I Blodhundar görs intressanta historiska kopplingar till Israel-Palestina-konflikten samtidigt som boken med aktualitet skildrar antisemitismen i dagens Malmö. 

»En originell och spännande kriminalroman.« BTJ 

Claes och Eva Fürstenberg är journalister och bor på Gamla Väster i Malmö, den stadsdel där kvinnorna Berlin bor. Paret träffades på Journalisthögskolan 1974. De har en bakgrund inom dags- och veckopress och har bott och arbetat utomlands under många år, i bland annat London, Köpenhamn och New York. Blodhundar är deras skönlitterära debut.