Julkalender 2020

Julkalender! 9 december – Lilly Emme

Lilly Emme - En nästan perfekt mamma

✨ HISTORISKA MEDIAS JULKALENDER 9 DECEMBER — EN HÄLSNING FRÅN LILLY EMME ✨

Hemma hos feelgood-författaren Lilly Emme bakas det flitigt inför julen. Mycket ska samsas på julbordet — svenskt, brittiskt och kanadensiskt. En annan som gillar att baka är Poppy i Lilly Emmes senaste bok En nästan perfekt mamma. Hon härstammar från en fransk konfektyrfamilj och hittar en gammal receptpärm som hon bakar sig igenom.

Här kommer receptet till Lilly Emmes favoritjulgodis Mozartkulor:

200 g marsipan eller mandelmassa
100 g nougat
100 g mörk bakchoklad

  • Skär eller dela marsipanen och nougaten i vardera 20 bitar (för 20 st bollar). Rulla bitarna till bollar.
  • Platta ut marsipanen och lägg en bit nougat i mitten och omslut den med marsipanen. Rulla till en jämn boll.
  • Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Rör i chokladen så att den inte blir för varm (vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Obs, se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
  • Doppa marsipankulorna i chokladen. Ta hjälp av två gafflar. Lägg dem på ett galler eller bakplåtspapper för att stelna.