Boktips, Författare, Historiska händelser

NATO firar 70 år. Ny bok om alliansens historia och framtid

NATO, Ann-Sofie Dahl
Den 4 april 2019 är det 70 år sedan NATO grundades, och intresset för försvarsalliansen är större än någonsin. Ann-Sofie Dahl, en av Sveriges främsta experter på NATO och säkerhetspolitik, har skrivit en bok som sammanfattar och förklarar allt som varje svensk bör känna till om försvarspakten.

– NATO är i ropet som aldrig förr i debatten, säger Ann-Sofie Dahl och fortsätter:
– Detta är en följd av rysk aggression i Ukraina, försämrat säkerhetsläge i Östersjöregionen, en intensiv svensk försvarsdebatt och president Trumps utrikespolitik.

Dahl är en av Sveriges främsta experter på säkerhetspolitik och hon bor sedan flera år i Danmark. Hennes nya och högaktuella bok NATO. En försvarsallians i förändring skildrar alliansens utveckling sedan grundandet och ger även intressanta tankar kring hur dess framtid kan komma att se ut.

– Det är många som har åsikter om NATO, för och emot. Men samtidigt finns det många missförstånd och myter, som denna bok på ett klart och tydligt vis reder ut, framhåller Historiska Medias förlagschef Erik Osvalds.

Ann-Sofie Dahl bjöds in till SVT Forum för att berätta om sin högaktuella bok. 

NATO förekommer allt oftare i den svenska försvarspolitiska debatten. Men vad är det egentligen och hur ser dess framtid ut? Ann-Sofie Dahl intervjuas av Niklas Ekdal om sin nya bok.

Se intervjun på denna länk!

NATO i förändring - intervju i SVT