Boktips, Författare, Förlaget

Ny bok av Dick Harrison! Maffigt verk om svensk medeltid.

Dick Harrison, Sveriges Medeltid

Medeltiden var mörk och dyster. Eller? I det nya standardverket Sveriges medeltid ger historieprofessor Dick Harrison en mer nyanserad bild av den fascinerande epoken. Med sedvanlig berättarglädje skildrar han en dramatisk historia som sträcker sig från sen järnålder till Gustav Vasas trontillträde. 

– I min nya bok vill jag ge en övergripande bild av svensk medeltid, som berättar om kungar och makthavare men även belyser den vanliga människans vardag och levnadsvillkor, berättar Dick Harrison och fortsätter: 

– Medeltiden var mörk i bokstavlig betydelse eftersom man inte hade modern belysning men annars var den inte alls särskilt mörk. 

Verket Sveriges medeltid är rikt illustrerat med fotografier, kartor och målningar. Det är en vacker och spränglärd bok som befäster Dick Harrisons position som en av vårt lands främsta medeltidshistoriker. 

– Det går inte att undvika att imponeras av Dick Harrisons djupa och breda kunnande, säger förläggaren Lena Amurén på Historiska Media och fortsätter: 

– Han besitter dessutom en unik förmåga att förmedla sina kunskaper på ett lättillgängligt och fängslande vis. Sveriges medeltid kommer att glädja många historieintresserade läsare i vårt land. 

Köp Sveriges medeltid här för endast 269:-

Sveriges medeltid